news

De deur dicht

Daar was dan t moment. Het uur van de waarheid. Rutte die officieel verkondigt dat ik en al mijn collegae hun salon deuren moeten sluiten. Die opgelegde regel kwam hard aan. Je gedachtenstroom versnelt accuut en maakt sprongen, neemt zijwegen, rent weer terug en landt dan ergens waar je het vaak niet hebben wilt. Het bracht bij mij van alles in beweging. Hoe kan ik verder zonder geldstroom, hoe moet ik “stil zitten”, wie van mijn collegae moet zijn huur van ons inkomen betalen? Gek genoeg duurde die paniek niet lang. Mijn onuitputtelijke creatieve bron kreeg flink de ruimte en dat zag ik bij veel collegae gebeuren. 

Heel eerlijk? Ik heb ook genoten! Écht genoten. Ik woon namelijk op een onbeschrijflijk fijne plek. Naast zwemwater, tussen de boerderijen. Onze kersverse aangelegde tuin dreigde een oase te worden. We hebben er een tropisch tintje aan gegeven. Mijn social lockdown werd gekenmerkt door een zonnige lente en genietend van dit alles, was er ruimte voor nieuwe ideeën, groei, verandering, verbetering, een kritische blik en de finishing touch van Limited Edition Junkie’s studio.
Natúúrlijk heb ik angst gevoeld. Ik zag mijn saldo, wat zeg ik, dat van half Nederland, in rap tempo slinken. Gierende angst ook voor mijn ernstig zieke vader. 
Gelukkig had ik hem door. Ik heb mezelf enkele malen ferm toegesproken over deze slechte raadgever. Het is een “total waist of time” om in angst te gaan zitten hopen. Mijn vader kreeg trouwens alsnog Corona naast alle andere diagnoses. En hij versloeg dit virus, niet andersom….Ik bleef vertrouwen in een goede afloop, overtuigd dat we uit de zogenaamde “covid-19 misère” een enorme lering kunnen halen en een versnelde persoonlijke ontwikkeling mogen realiseren. Dit hield mijn focus in de goede richting. Mijn laatste centen gaf ik uit aan een prachtige pedicure plek in de studio, aan een heleboel hygiëne maatregelen die het protocol van ons verlangt, aan mijn website en online agenda. 
Het wérkt! Het werkt echt! Die focus op alles wat groter mag worden, werpt vruchten af. 99% van mijn trouwe klantenbestand staat binnen 1 week alweer in mijn agenda. Dat voelt héérlijk. Ik verheug me nu al op de voor- en na foto’s, wat zullen sommige van jullie beroerde nagels hebben nu. Bye bye stompjes, welkom terug elegantie! 
Het is nog niet voorbij, het zal een zomer worden die we ons nog lang zullen herinneren. Limited Edition Junkie en ik zijn er klaar voor! Ik wens mijn klanten, mijn collegae, mijn vrienden een voorspoedig herstel toe. Zakelijk en fysiek. En vergeet niet: wat nu gebeurt, is over 1 jaar slechts een herinnering. 
 
Liefs van Loes